Naoružajte se strpljenjem: Gužve na izlazu iz BiH na više graničnih prelaza

Naglašen je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na nekoliko graničnih prelaza, uključujući Izačić, Bosansku Dubicu, Donju Gradinu, Bosanski Brod i Bosansku Gradišku, što je saopćeno iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Putnička vozila se suočavaju s zadržavanjima do 30 minuta na ostalim graničnim prelazima, dok je za teretna vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase zabranjen prolazak preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika, preusmjeravajući ih na prelaze Bratunac ili Rača. Autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina uzrokuju obustavu saobraćaja na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, s preusmjeravanjem vozila preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Slični sanacijski radovi provode se i na drugim magistralnim putevima kao što su Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići te Semizovac-Srednje, što uzrokuje usporeno prometovanje na tim lokacijama.

Preporuka je da putnici koji planiraju duža putovanja idućih dana pravovremeno provjere trenutno stanje na cestama i čekanja na graničnim prijelazima. BIHAMK nudi mogućnost praćenja stanja putem svojih kamera koje su dostupne na njihovoj web stranici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79