Naoružani upali u trgovinu oružjem i ukrali 65 pištolja, lovačku pušku i novac

Naoružani upali u trgovinu oružjem i ukrali 65 pištolja, lovačku pušku i novac


Dvojica razbojnika maskirana su upala u trgovinu i vatrenim oružjem zaprijetili radnicima i uz prijetnje oduzeli novac i oružje, a zatim su se dali u bijeg

Ajde, drži se stari, pozdravila su dva prijatelja u petak popodne djelatnika “Lovca” u Bjelovarskoj 50 u Sesvetama iz koje su dvojica razbojnika odnijela novac i oružje vrijedno nekoliko stotina tisuća kuna. Navodno su prodavače vezali lisicama. Policija i dalje traga za lupežima koji su u četvrtak oko 8.15 sati upali u trgovinu. Dvojac je bio maskiran i naoružan. Nakon ulaska su vatrenim oružjem zaprijetili djelatnicima u dobi od 57 i 35 godina te su potom “uporabom tjelesne snage” ukrali novac i oružje.

– Nisam ovlašten o tome govoriti, nemojte se ljutiti – odgovarao je djelatnik “Lovca” redom na pitanja je li radio tijekom pljačke, što su od oružja ukrali, jesu li se nakon prepada odvezli autom, je li policija pregledala snimke s nadzornih kamera… No kako su i susjede pitali za nadzorne kamere, istražitelji su sigurno pregledali i snimke s kamera ispred ulaza u trgovinu, kao i one u prodavaonici.

– Došao je policajac i pitao za nadzorne kamere. Rekao sam mu da naše pokrivaju samo dvorište jer, prema zakonu, ne smiju ‘hvatati’ cestu, pa je otišao – rekao nam je djelatnik tvrtke koja prodaje građevinski materijal, a koja se nalazi 15-ak metara od “Lovca”. U trgovini je ispražnjena polica u kojoj je moglo biti desetak pušaka, no jesu li baš one ukradene? Na internetskim stranicama trgovine vidljivo je kako prodaju lovačke karabine u vrijednosti od 5000 do 35.000 kuna. Trgovina se nalazi u stambenoj zgradi uz prometnu cestu, no stanari koje smo zatekli doma nisu ni znali da su im susjedi u prizemlju opljačkani.

– Opljačkali, kažete. Prije tri tjedna ‘sredili su’ bankomat u Konzumu u blizini, a sad ovo – zabrinula se gospođa koja živi u kući 30-ak metara od “Lovca”.

Trgovina se otvara u osam sati. Ljudi tad rade i ceste su pune, u blizini je i veliki trgovački centar, a na trgovini je istaknuto i da je pod videonadzorom . Večernji list piše da su ukrali 65 pištolja, lovačku puški i pet tisuća kuna.

– Sve to može upućivati na to da im to nije prva pljačka i da su planirali da se izgube u masi. Do pištolja je puno lakše doći nego do pušaka, a u slučaju razbojničkih prepada puno gadnije izgleda kad razbojnici upadnu s puškama, nego s pištoljima – kaže Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost, rekavši kako će ukradeno oružje možda upotrijebiti za nove pljačke piše 24Sata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija