Napad usred dana: Hapšenje zbog pokušaja ubistva muškarca

Pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo juče su u 15.30 sati uhapsili V. S. (35) iz Sarajeva za kojim je PU Ilidža tragala zbog razbojništva i pokušaja ubistva koje se prije nekoliko dana dogodilo na Stupu, saopšteno je iz MUP KS.

Avaz nezvanično saznaje da je uhapšen Vedran Smajić, za kojim je MUP KS raspisao potragu.

Riječ je o teškom razbojničkom napadu koji se desio 21. oktobra, usred bijela dana u 11.45 sati, u ulici Nikole Šopa, opština Ilidža, gdje su trojica muškaraca izvršili razbojništvo nad J. F. E. iz Ilijaša kojom prilikom su uz upotrebu fizičke snage i drvenih palica, od njega oteli mobilni telefon.

Radeći na rasvjetljavanju ovog brutalnog napada, 22. oktobra uhapšeni su K. O. i M. M. i predati Tužilaštvu KS zbog pokušaja ubistva muškarca iz Ilijaša koji je nakon napada završio na Klinici za neorohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nakon završene kriminalističke obrade, Smajić će biti predat u nadležnost Kantonalnom sudu u Sarajevu koji mu je ranije po potjernici odredio jednomjesečni pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79