Napadi na policajce, krađe i tuče u novogodišnjoj noći

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u novogodišnjoj noći 11 krivičnih djela, od čega jednu krađu i jednu tešku krađu.

Takođe je evidentirano 14 narušavanja javnog reda i mira, odnosno tuče i fizički napadi, vrijeđanje i ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Zabilježeno 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

Na području Policijske uprave Banjaluka desila su se krivična djela tjelesna povreda i krađa.

Policijska stanica Banjaluka Centar zaprimila je prijavu da se u Ulici Jevrejska kod ugostiteteljskog objekta nalazi povrijeđeno lice.

Policijski službenici su na licu mjesta zatekli povrijeđene M.S. iz Banjaluke i P.O. iz Laktaša, koji su izjavili da ih je neposredno prije prijave, fizički napala nepoznata osoba. Biće utvrđeno da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo prijavljena su djela izazivanje opšte opasnosti i nasilje u porodici.

Mira nije bilo ni u Prijedoru, gdje je prijavljen napad na službeno lice. Oko jedan čas u Prijedoru, ispred ugostiteljskog objekta, policijski službenici čuli su viku i galamu, a prilikom kontrole R.P. je fizički napao policijske službenike. Glavom je udario jednog policijskog službenika, a zatim drugog, čime je počinjeno krivičn djelo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pored toga, evidentirana je i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te po jedna tjelesna povreda i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Na području Policijske uprave Gradiška policijski su pretresom stana, M.S. u Gradišci, pronašli i oduzeli 164,82 gr suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 19,96 gr bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Lice je lišeno slobode.

Na području PU Mrkonjić Grad registrovan je teška krađa.

Na području PU Foča se dogodio napad na službeno lice. U Višegradu je oko 1.45 prilikom intervencije policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, lice N.Š. je šakom udario policijskog službenika u predjelu glave, a potom dok ga je policijski službenik uz upotrebu fizičke snage savladavao. Isti je lišen slobode. Zbog postojanja osnova sumnje da je goreimenovani počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79