Napao čovjeka u centru grada pa umro nakon što ga je savladala policija

Rano jutros V.K. (30) preminuo je u Zagrebu pod okolnostima koje još uvijek nisu do kraja razjašnjene.

Njegovo tijelo pronađeno je u na raskrsnici Savske, Vodnikove i Jukićeve, na pješačkom prelazu.

Svemu je prethodio obračun s drugim muškarcem kojeg je V.K. prema svjedocima napao nožem.

Ali nakon što ga je policija savladala, 30-godišnji napadač je preminuo.

O svemu se oglasila policija koja, međutim, u ovom trenutku nije dala objašnjenje što je tačno dovelo do smrti muškarca, prenosi Index. Kako kažu iz PU zagrebačke, noćas oko 1 sat policija je primila dojavu o sukobu dvojice muškaraca na raskrsnici Vodnikove i Savske ulice. Dolaskom na mjesto događaja, zatečena su dvojica muškaraca od kojih su jednog od njih građani svladali i zadržali.

Policijskim službenicima, građani su naveli da su dvojica muškaraca prije dolaska policije trčala po ulici te da je svladani muškarac drugog muškaraca napao nožem i zadao mu povrede.

Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti sa mjesta događaja savladali su ga i potom pozvali policiju i hitnu medicinsku pomoć te su ga zadržavali do dolaska policije.

Na mjestu događaja policijski službenici su preuzeli nadzor nad svladanim napadačem, koji je i dalje pružao aktivan otpor i pokušavao se udaljiti s mjesta događaja zbog čega su mu stavili sredstva za vezivanje. Za to vrijeme Hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć povrijeđenom muškarcu. U jednom trenutku, na mjestu događaja, policijski službenici su uočili da je napadač ostao bez svijesti, zbog čega su odmah od zatražili pružanje medicinske pomoći.

Nakon pružanja medicinske pomoći i neuspjele reanimacije od strane ljekara Hitne medicinske pomoći konstatovana je smrt navedenog muškarca. Radi se, potvrdila je policija, o muškarcu starosti 30 godina.

Povrijeđeni muškarac, starosti 24 godine, prevezen je u Kliniku za traumatologiju te je utvrđeno da je lakše povrijeđen iako ima više reznih rana po tijelu.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79