Napeta drama na sudu: Nastavlja se suđenje Halidu Muslimoviću, Sonja otkrila da su imali vezu od 2015.

Suđenje pjevaču Halidu Muslimoviću nastavljeno je u Prijedoru u atmosferi napetosti. Proces koji je trajao četiri sata, a počeo je čitanjem poruka između pjevača i Sonje Bašić, donio je brojne šokantne detalje.

Sonja Bašić iz Australije tuži Muslimovića tvrdeći da joj duguje 90.000 eura, bez kamate. U viber porukama koje su predstavljene sudu, vidljivo je da je Muslimović više puta priznao dug i obećao da će ga vratiti u više mjesečnih rata.

Pjevač je optuživao Sonju da laže, a situacija je kulminirala kada je Sonja izjavila: “Ućiti smeće dok ja govorim!”

Došlo je i do rasprave između advokata, te je Sonji data mogućnost postavljanja pitanja, ali je optužila advokaticu da pokušava skrenuti pažnju na njihovu intimnu prošlost.

U jednom trenutku, Halid je izazvao pažnju novinara rekavši: “Vidite li vi ovaj cirkus? Hoćete li ovaj put biti čovjek prema meni, pošto ranije niste bili čovjek?”

Kulminacija suđenja dogodila se kada je advokatica Muslimovića postavila pitanje o intimnoj vezi između Sonje i Halida. Sonja je na to odgovorila s očiglednim iznenađenjem: “S***?” Otkrila je da su imali vezu od 2015. do 2017., te ponovno započeli 2018. sve do incidenta u julu iste godine. Ipak, istaknula je da je suđenje fokusirano na novčane dugove.

Halid je tokom svjedočenja žvakao žvaku, a zatražio je i da se otvori prozor jer mu je bilo loše. Sud je prekinut na pola sata, a zatim je nastavljeno i trajalo gotovo sat i po. Sudija je najavio da će Muslimović dati izjavu na sljedećem ročištu jer tvrdi da mu treba više od tri sata za obranu.

Sljedeće ročište planirano je za četvrtak, 29. februar, kada će svjedočiti Halidova djeca, prethodne advokatice Sonje i Halidov bivši advokat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79