Naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo: ‘Savjest mi je čista’

Protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka, potvrđeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Inspektori su izvještaj podnijeli Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je Kovačević počinio krivično djelo pronevjera u službi i krivično djelo pranje novca.
On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo.

U prijavi se navodi da je Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na osnovu toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM.

U izjavi za medije Kovačević je rekao da nije upoznat sa prijavom, te dodao: “Znam da nisam ništa prekršio i da mi je savjest čista”, prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79