Napokon: Sarajevska općina Novi Grad kreće u zamjenu javne rasvjete

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas ugovor za postavljanje javne rasvjete na širem području općine Novi Grad sa predstavnicima firmi izvođača radova SES i STEP.

Vrijednost ugovora je oko 730.000 maraka, a radove finansira Općina Novi Grad Sarajevo. Načelnik Efendić je kazao da će biti postavljeno ili zamijenjeno 500 LED rasvjetnih tijela na prostoru te općine. Dodao je da su u prethodnom periodu sanirali ili zamijenili sva rasvjetna tijela na parkinzima u općini Novi Grad, kao iu nekoliko kompletnih naselja, Čengić Vila i A i B faza na Alipašinom Polju te da trenutno mijenjaju rasvjetu u dijelu Dobrinje. Izrazio je nezadovoljstvo održavanjem LED rasvjete koje nije u nadležnosti općine, već poduzeća Park.

“Nakon što isteknu garantni rokovi za rasvjetu, bojim se da će nastati problemi”, poručio je Efendić.

Poslanik u službi za investicije i komunalne poslove Aldin Devedžija kazao je da su te radove podijelili u tri lota, ali da postoji još jedan projekt koji se tiče javne rasvjete na Bulevaru branilaca Dobrinje.

Pojasnio je da je prva zona, odnosno parcela koja će biti rađen dio koji se odnosi na javnu rasvjetu i izgradnju parka-šume Mojmilo, drugi se odnosi na izgradnju i modernizaciju javne rasvjete unutar zone kolektivnog stanovanja, a treći na zonu individualnog stanovanja.

“Pored toga, drugi ugovor se odnosi na dio Bulevara branilaca Dobrinje. Realizacija tih ugovora definirana je na 90 dana, kako je ugovoreno”, kazao je.

Na pres-konferenciji su se obratili predstavnici izvođača radova, Emir Dedović iz firme Ses i Tarik Karić iz firme Step koji su izrazili zadovoljstvo što su potpisali ugovore te kazali da je nastavak dugogodišnje uspješne suradnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79