Naređeno uklanjanje pločice s imenom Đorđa Balaševića na mostu u Tuzli

Gradska komunalna inspekcija naredila je uklanjanje pločice s pješačkog mosta iznad sjeverne saobraćajnice u Tuzli, koju su građani postavili u čast Đorđa Balaševića.

Proteklog ponedjeljka je grupa Tuzlaka, predvođena predsjednikom Fondacije Istina, pravda, pomirenje Sinanom Alićem, pješački most koji spaja Gradski park i kompleks panonskih jezera nazvala po kantautoru Đorđu Balaševiću.

(FOTO) Građani realizovali ideju: Most u Tuzli danas nazvan po Balaševiću

Za to nisu imali saglasnost nadležnih službi, a danas je komunalna inspektorica Mediha Šabić izlaskom na teren utvrdila činjenično stanje te naredila inicijatoru ideje uklanjanje pločice.

“Inspektore je neko poslao na teren i oni su samo uradili svoj dio posla. Ja pločicu ukloniti neću. Kada neko bude srušio sve nelegalno izgrađene objekte, tek onda ću legalizirati natpis”, kazao je Alić za Klix.ba.

On je naveo da je Tuzla imenovanjem mosta po Đorđu Balaševiću željela poslati jednu lijepu priču, ali da se sada dešava nešto sasvim suprotno.

Za uklanjanje pločice s mosta inspektor je dao rok od 24 sata, ali to se, sasvim je izvjesno, neće dogoditi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79