Narkobanda lišena slobode u akciji “Storage 2” ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Sud BiH za još dva mjeseca produžio je pritvor Veljku Ugrenoviću iz Bosanske Gradiške i 12 slobode lišenih u akciji ”Storage 2”, osumnjičenima za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje veće količine droge, oružja, ali i migranata.

Ova informacija potvrđena je za Avaz od izvora bliskog Sudu BiH.

Osim Ugrenovića (26), iza rešetaka ostaju Mladen Grbić (43), Savo Dragišić (35), Saša Vidović (31), Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30), Gordan Gvozden (39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58) i Darko Vujić (50) iz Bosanske Gradiške, te Nebojša Tojagić (41) iz Banja Luke, Dario Taškov (33) iz Bosanskog Novog i Radivoj Lekić (34) iz Laktaša.

Grupa se tereti za krijumčarenje veće količine ”skanka” iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci. Sumnja se da su dio droge preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili ka Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Nemačkoj.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79