“Naš mali brod je na putu ka EU”: Vučić naglašava da je prioritet Srbije da sačuva mir i svoj narod

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija u ovoj teškoj situaciji u svijetu treba da gleda svoj interes, čuva mir i drži do morala, kao i da bar jednom u istoriji sačuva svoj “mali brod i posadu” i ne bude u vrtlogu oluje.

Moramo da sačuvamo mir i našu zemlju, jedanput da je sačuvamo i ne budemo u grotlu i u vrtlogu te oluje, bar jedanput to da izbjegnemo. I da manevrišemo i radimo sve što možemo dok nam ne bude prijetnja direktno oko vrata – kada čuvamo narod. Vjerujem da je to jedino moguća politika. Sve drugo je besmisleno i neodgovorno – poručio je Vučić gostujući na Prvoj.

Kazao je da kao narod treba da se držimo zajedno u ovim teškim trenucima u svijetu i gledamo interes svoje zemlje.

– Jedini nas doživljavaju kao male Ruse, a drugi kao male Evropljane. A mi smo samo građani Srbije, imamo jednu zemlju koju volimo najviše na svijetu i koja je za nas najljepša i najbolja – njeno ime je Srbija. Naš mali brod se nalazi na putu ka EU. Taj mali broj mora da čuva i svoju krmu i pramac, ali i svoje bokove i svoj obraz – poručio je Vučić.

Kaže da taj “mali brod” ne smije da zaboravlja kako su se prema njemu odnosili u prošlosti.

Vučić ističe da u odnosima između država postoji i ono što je bilo ranije, a ne samo ono što je danas, kao i da iako svi drugi nemaju morala, mi ma koliko smo mali treba da pokušamo da sačuvamo moral.

– Ali, moramo da izbjegnemo, kada oluje krenu da tuku da nam brod ne iskidaju i da u potpunosti ne ostanemo bez broda, posade i porodica posade. To je za nas najvažnije – naglasio je predsjednik Srbije.

Kaže da ne treba da pričamo samo junačke priče već da pokušamo da se borimo za svoju zemlju i razumijemo težinu pozicije u kojoj se nalazimo.

Vučić je dodao da gleda razne analitičare u Srbiji koji su apriori na jednoj ili drugoj strani kada je riječ o sukobu u Ukrajini, kao i da bi oni koji rade u državnim instutucijama i dobijaju i po 2.500 ili 3.000 evra platu kada bi ostali samo jedan dan bez nje odmah ga pitali zašto nije uveo sankcije Rusiji.

– Junače se, a država nije igračka. Mnogo je to ozbiljnija stvar nego što ljudi misle – zaključio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79