Naša stranka: Bosna i Hercegovina u ovoj godini dobiva Amber Alert za svu našu djecu

Predstavnički dom PSBiH usvojio je inicijativu Predraga Kojovića, Sabine Ćudić i Aide Baručije kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH i nadležno Ministarstvo sigurnosti BiH da, u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, omogući uvođenje u upotrebu javnog sistema obavještavanja o nestanku djece “Amber alert” na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Tim povodom oglasili su se iz Naše stranke, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Pored SAD-a i nekoliko evropskih zemalja i Bosna i Hercegovina će u ovoj godini dobiti Amber Alert, sistem obavještavanja o nestaloj djeci, i na to smo jako ponosni. Predstavnički dom je podržao našu inicijativu kojom je pokazana briga za svu našu djecu.

Amber Alert funkcioniše tako da se informacije o nestanku djeteta šire putem dojava na mobitelu, SMS-om, internetom, televizijom, radijem, jumbo plakatima, kako bi doprle do što većeg broja ljudi, odnosno alarmirale javnost.

ovim sistemom možemo spasiti mnoge dječije živote, a od toga nema ništa važnije”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79