Dugoočekivana vijest: Rješenje za saobraćajni čep na Grbavici, najveći problem u Novom Sarajevu

Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u opštini Novo Sarajevo označava kraj jednog od najvećih saobraćajnih problema u ovom dijelu grada.

Novo rješenje predviđa izgradnju kružnog toka na ovoj raskrsnici.

“Iako se godinama priča da se treba rušiti zgrada koja se nalazi na toj lokaciji, a to je gotovo nemoguće uraditi s obzirom na broj stanova i činjenicu da se mora dobiti saglasnost svih stanara, izgradnja kružnog toka na raskrsnici je novo rješenje koje bi omogućilo da longitudinala ostane neometana u oba smjera, osim uz sami kružni tok.

Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Kantona Sarajevo dali smo dozvolu da finalizira imovinsko-pravne probleme u ulici Zvornička i da nastavi radove na igradnji”, rekao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Ovaj potez ne samo da će riješiti saobraćajni čep na Grbavici, već će značajno olakšati kretanje stanovnicima i posjetiteljima ovog područja.

Gradnju su najavili Nihad Uk, Adnan Šteta i Hasan Tanović, a ova inicijativa izazvala je oduševljenje među građanima.

Južna longitudinala dugo je bila potreba ovog dijela grada, a sada konačno dolazi njen trenutak. Osim što će rasteretiti saobraćajne gužve i olakšati svakodnevne vožnje, ova nova cesta će potencijalno potaknuti i ekonomski razvoj ovog područja.

Očekuje se da će gradnja biti završena u najkraćem mogućem roku kako bi se što prije osjetile koristi ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Nadamo se da će ovo biti samo početak niza sličnih inicijativa koje će unaprijediti kvalitetu života svih građana Sarajeva.

Ovu vijest podijelio je Ahmed Kosovac na platformi X (prijašnji Twitter):

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79