Naša stranka neće na pregovore u Neum: Neprihvatljivo je da nema zadiranja u RS i da treba zadovoljiti Čovića

Nakon pregovora u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović kazao je kako se ova politička opcija povlači iz ovog procesa.

“Neke stranke su se ranije povukle, mi smo ostali do ovog sastanka jer smo vjerovali da u procesu ostaje i prijedlog Naše stranke. Kako on nema ni teoretsku šansu, onda nema ni smisla da mi idemo u Neum”, izjavio je Kojović nakon izlaska iz zgrade Delegacije EU.

Kojović je kazao i kako vladajuća koalicija ima više nego dovoljnu podršku u Parlamentu BiH i za izmjene Ustava, a pogotovo za izmjenu Izbornog zakona.

“Mi smo se nadali da će napredak ovih iznimnih ljudi donijeti nešto novo. Ipak, rješenje tražimo u jednom malom krugu koji je bio omeđen, da prijedlog ne smije zadirati u RS i zadovoljiti Dragana Čovića. To nama nije prihvatljivo”, izjavio je.

On kaže kako građani na izbore u oktobru trebaju gledati kao na referendum o ovakvim stvarima.

“Palmer i Eichhorst su došli da traže rješenje u onom što smatraju šta je politička realnost, a ja sam za promjenu realnosti. Tu promjenu mogu napraviti samo građani”, izjavio je Kojović te napomenuo kako postoje uspješni mehanizmi za sprečavanje ugrožavanja svakog vitalnog interesa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79