Naša stranka o neustavnom danu RS: Kruniše se 30 godina zablude i rušenja države

U RS danas se obilježava “Dan RS”, usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je on proglašen neustavnim, poručuju iz Naše stranke, te dodaju:

– Nema sumnje da oni koji današnji dan slave negiraju Ustav i pravni poredak BiH. Dan RS ne može biti 9. januar. To je rekao Ustavni sud BiH, ali i Venecijanska komisija. Oni koji obilježavaju današnji dan, pored negiranja Ustava BiH, slave i početak rata u BiH, etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida nad nesrpskim stanovništvom.

Slavljenje samoproglašene republike na čijem čelu su bili kasnije osuđeni ratni zločinci civilizacijsko je dno. Time se na nekoliko dana zaglušuje javnost za egzistencijalne probleme. Danas se kruniše 30 godina zablude i rušenja države.

Odluka vlasti RS-a da ovaj dan obilježavaju kao dan entiteta ugrožavanje je demokratije, podrška politici rata te uvreda i prijetnja povratnicima i žrtvama najstravičnijih ratnih zločina uključujući i genocid. Uvreda je i svima onima koji tekovine ratnih zločina ne žele prihvatiti kao svoje – poručili su iz Naše stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79