Naša stranka objavila kandidaturu Srđana Mandića za načelnika Općine Centar: Kako će reagirati NiP?

Naša stranka objavila kandidaturu Srđana Mandića za načelnika Općine Centar: Kako će reagirati NiP?


Naša stranka je donijela odluku da Srđan Mandić bude njihov kandidat za načelnika Općine Centar.

Ova odluka, usvojena na sjednici Predsjedništva i Kantonalnog odbora, predstavlja potez koji bi mogao dodatno zakomplicirati odnose unutar trojke, posebno s NiP-om.

Srđan Mandić je već duže vrijeme u sukobu s općinskim odborom NiP-a na čelu s Jasminom Ademovićem, koji je krajem prošle godine neuspješno pokušao pokrenuti njegov opoziv. Teško je očekivati da će Mandić, koji je na posljednjim izborima bio zajednički kandidat trojke, ponovo dobiti podršku od općinskog odbora NiP-a za još jednu kandidaturu.

Nezvanično, lider NiP-a Elmedin Konaković nedavno se sastao s Mandićem, pokušavajući ga nagovoriti da odustane od kandidature u korist nekoga ko bi bio prihvatljiviji za sve. Iako je dio rukovodstva Naše stranke bio sklon ovom prijedlogu, Mandić je odlučno odbio, ističući da će, ako bude potrebno, izaći na izbore i kao nezavisni kandidat.

Odluka Naše stranke da ide s Mandićem predstavlja veliki izazov za NiP-ov odbor u Centru, koji sada mora odlučiti da li će povući vlastitog kandidata ili riskirati prepuštanje općine kandidatu SDA koalicije. Ovo bi moglo izazvati potencijalno raslojavanje trojke, koje bi moglo nadmašiti lokalne okvire.

Kandidatura Srđana Mandića bit će veliki ispit za stabilnost i kompaktnost trojke. Naša stranka još nije donijela odluku o podršci kandidatima SDP-a i NiP-a u drugim općinama, uključujući potencijalnu kandidaturu Benjamine Karić u Novom Sarajevu, kojoj se protivi dio članova Naše stranke.

Stanovnici sarajevskog naselja Marindvor uputili su otvoreno pismo načelniku Mandiću, tražeći da zaustavi planiranu gradnju tornja s preko 20 spratova kod hotela “Holiday”. Navode da je Marindvor već preopterećen tržnim centrima, visokim zgradama i automobilima te očekuju da ih načelnik primi na sastanak kako bi saslušao njihove argumente.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija