Naser Orić saslušan u Tužilaštvu u aferi “Respiratori”, šta je rekao Fikretu Hodžiću

Prije deset dana u Tužilaštvu BiH u aferi “Respiratori” saslušan je u svojstvu svjedoka i ratni komandant Naser Orić.

On je ovu informaciju potvrdio za “Dnevni avaz”. Kako nam je rekao, iskaz je dao na okolnosti razgovora koje je vodio s osumnjičenim Fikretom Hodžićem, vlasnikom “Srebrene maline”, firme koja je uvezla respiratore u BiH.

– Pošto su oni Hodžića slušali, snimali mu telefon, pratiili su i moje pozive prema njemu. Ja sam se tada zanimao da vidim, pošto su bili napadi na Srebrenicu, cijela halabuka, da vidim šta se dešava, šta je tu istina. U Tužilaštvu sma rekao da sam zvao jer se brinem o djeci svojih poginulih boraca. Njima je sporno što je Hodžić rekao da je moj vojnik. A ja, kada sam ga nazvao, rekao sam mu da uzme dobrog advokata, da ne daje nikome papire, da ostane čovjek i da ga ne iskoriste u ovoj priči. A posebno da ne bude lažni svjedok. Meni je svjedoka lažnih kroz moj proces na vrh glave – kaže Orić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79