Nasljednik Ratka Mladića tvrdi da njegovom ocu slabi srce

Former Bosnian Serb commander Ratko Mladic thumbs up as he enters the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), on November 22, 2017, to hear the verdict in his genocide trial. Dubbed "The Butcher of Bosnia," Mladic's trial is the last before the ICTY, and the judgement has been long awaited by tens of thousands of victims across the bitterly-divided region, seeking to close a chapter in the brutal 1990s Balkans conflicts. / AFP PHOTO / POOL / Peter Dejong (Photo credit should read PETER DEJONG/AFP/Getty Images)

Zdrvstveno stanje ratnog zločinac Ratka Mladića, koji u Hagu složi doživotnu kaznu zatvora, sve je gore, tvrdi njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić ističe da je ljekar koji liječi njegovog oca isti onaj koji je ranije liječio i ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

“Od jeseni, kada je bila velika kriza i kada smo mislili da neće preživjeti, nakon borbe od dva mjeseca, uspjeli smo dovesti naše ljekare da ga pregledaju. Nakon toga je promijenjena terapija i uspio je prebroditi tu situaciju. Malo se oporavio, u nekim dijelovima čak i značajno. Ali od zime, njegovo srce slabi. To nas najviše zabrinjava”, izjavio je Darko Mladić.

Dodaje da je snaga srca došla na donju granicu te da će ponovno angažovati tim kardiologa i pulmologa. Planiraju također zatražiti dokumentaciju od Tribunala kako bi se posavjetovali s ljekarima koji su tamo liječili Ratka Mladića.

Podsjetimo, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (MTPI) je u junu 2021. godine potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu Ratku Mladiću za njegove zločine počinjene tokom ratova od 1992. do 1995. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79