Nasrnuli na policiju u intervenciji: Razlog – preglasna muzika u ugostiteljskom objektu

 

Pripadnici PU Livno u petak su podnijeli tužbu Kantonalnom tužilaštvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog ataka na policijske službenike.

Kako navode iz MUP-a Kantona 10, u četvrtak u ranim jutarnjim satima pripadnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna muzika.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su obavili razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje te vrijeđa policajce. Potom je pozvan u policijsku stanicu gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je lišen slobode.

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je nasrnuo 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički atak 38-godišnji A.M.

Policijski službenici su obojicu sproveli u policijsku stanicu gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni lišeni slobode

Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo atak na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.

Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79