Nastale su ogromne gužve: Vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic u dužini od otprilike 100 metara, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također, na ovoj dionici u toku su radovi na polaganju cjevovoda, što dodatno usporava saobraćaj na mjestu radova.

Radovi su također u toku na sljedećim magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (Miljanovci), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama).

Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, prema informacijama iz BIHAMK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79