Nastavlja se istraga tragedije: Slučaj smrti dvomjesečne bebe u Domu na Bjelavama

Nastavlja se istraga slučaja smrti dvomjesečne bebe koja je preminula u Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama u Sarajevu. Kantonalno tužilaštvo i dalje provodi radnje kako bi utvrdilo sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

Još uvijek se čeka nalaz obdukcije, koji će dati više informacija o tačnom uzroku smrti. Ova vijest, koja je šokirala bh. javnost prije dva mjeseca, potaknula je istragu i pokrenula niz pitanja o postupcima nadležnih institucija.

Podsjetimo, djevojčica je preminula u Domu 22. februara u večernjim satima, nakon čega su policija i Tužilaštvo KS odmah obaviješteni i pokrenuta je istraga.

Podsjećamo da je bebu u Dom smjestio Centar za socijalni rad 14. februara, prilikom hapšenja njenog oca M.Z. zbog nasilja u porodici nad bivšom suprugom.

Otac je kasnije pušten iz pritvora, ali protiv njega se vodi posebna istraga zbog nasilja u porodici i oduzimanja njihovog zajedničkog 11-godišnjeg djeteta.

U međuvremenu, majka preminule bebe pokrenula je postupak protiv Centra za socijalni rad zbog smještanja djevojčice u Dom. Tužilaštvo KS trenutno provjerava navode iz majčine prijave, koja tvrdi da je beba trebala biti predana majci te da je nezakonito smještena u Dom na Bjelavama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79