Nastavljen saobraćajni crni niz: Za par sati poginula dvojica traktorista

Na putevima u Republici Srpskoj nastavljen je crni niz na saobraćajnicama. U roku od samo četiri sata poginula su dvojica traktorista na lokalnim putevima u Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici.

Prva nesreća se dogodila u utorak oko 19.15 na području sela Jasenovi Potoci kod Mrkonjić Grada, gdje je, kako saznajemo, život izgubio Vaso Palalić (51) iz tog mjesta.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad su nam rekli da im je u utorak uveče prijavljeno da je došlo do prevrtanja traktora i da je tom prilikom vozač zadobio teške povrede, piše Srpskainfo.

– Nakon nesreće on je prevezen u bolnicu u Mrkonjić Gradu, a zatim je zbog težine povreda prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, gdje je juče ujutru preminuo – pojasnila je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Prema njenim riječima, uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavili su službenici ove Policijske uprave, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

– Tužilac je naredio da se preduzmu sve potrebne mjere kako bi se utvrdio tačan uzrok ove nesreće – istakla je Vulinova.

Prema pričama komšija nesretnog Palalića, nikome nije jasno kako se desila ova nesreća.

– Poznajem Vasu godinama i znam da je imao traktor koji je često vozio. Međutim, čudno je kako se desila ova nesreća, jer je on poginuo na stotinak metara od svoje kuće – pojasnio je ovaj mještanin.

On je dodao da se nesreća nije desila prilikom nekih radova, već na lokalnom putu.

– Obično se nesreće dešavaju prilikom radova u šumi ili na njivama, ali Vaso je poginuo kada je krenuo od kuće. Čuo sam i neku priču da je gurao traktor pa da se tako desila nesreća, ali ne znam da li je to istina – rekao je naš sagovornik i dodao da je riječ o starom traktoru pa da je moguće i da se nešto pokvarilo.

Druga nesreća se dogodila isto veče oko 23.15 na lokalnom putu Knežica – Bačvani u Kozarskoj Dubici, a tom prilikom poginuo je Dragan Sarajlija (56) iz Knežice.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da se nesreća dogodila u mjestu Knežica kod Kozarske Dubice, kada je vozač traktora izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

– Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica – reki su u PU Prijedor.

Dolaskom ljepšeg vremena na putevima u Srpskoj imamo sve više teških nesreća u kojim učestvuju vozači traktora, tako da skoro svake sedmice u ljetnom periodu ginu traktoristi, ali i putnici koji se prevoze na traktoru.

Prije petnaestak dana i na području Prnjavora se desila teška nesreća u kojoj je poginuo traktorista.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments