Nastavljeno suđenje Fuadu Kasumoviću za Zenicatrans: “Gradonačelnik izgledao zabrinuto”

Na Kantonalnom sudu u Zenici nastavljeno je suđenje u predmetu visoke korupcije “Zenicatrans” gdje je prvooptuženi zenički gradonačelnik Fuad Kasumović kojem se na teret stavlja više krivičnih dijela.

Maša Škrbić, nekadašnja uposlenica Zenicatransa, koja je radila u finansijama ove firme, poslije čega je prešla u Gradsku upravu Zenica, svjedočila je kao svjedok Tužilaštva.

Osim nje, svjedok Tužilaštva je bio i Huso Sarvan, predsjednik Sindikata u to doba.

Suđenje se nastavlja u sljedeći četvrtak nastavkom svjedočenja svjedokinje Tužilaštva Maše Škrbić.

Procjene aktera suđenja je da bi ovom dinamikom prvostepena presuda u slučaju Kasumović i ostali mogla biti donesena do kraja godine.

Podsjetimo da je nedavno Općinski sud u parničnom postupku donio prvostepenu presudu u kojoj je naloženo da se Autobuska stanica kao najvrednija imovina Zenicatransa vrati u stečajni masu što je potvrda da su oštećeni povjerioci među kojima su najznačajniji radnici. Ova presuda čeka pravosnažnost jer je uložena žalba Kantonalnom sudu u Zenici.

Kasumović i ostali terete se da su počinili više krivičnih djela i to udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja, krivotvorenje službene isprave i nesavjestan rad u službi.

Optužnicom su obuhvaćeni Fuad Kasumović, Vahdet Drino, Almira Baručija-Kapidžić, Amel Krivdić, Mesud Ormanović, Asmir Mašić, Edin Mehić, Zlatko Osmanović, Besim Husaković, Abdulah Kratina te Amela Đozo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79