Nastavnica došla pijana u sarajevsku školu: Vrijeđala upravu i direktoricu

 

Novi incident u sarajevskim obrazovnim ustanovama zabilježen je danas na Alipašinom Polju, tačnije u OŠ Fatima Gunić.

Prema izjavama svjedoka, psihologinja je u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđala kolektiv i upravu škole nakon čega je intervenisala i policija, saznaje Klix.ba.

O nemilom događaju je informisana i ministrica osnovnog odgoja i obrazovanja Naida Hota Muminović koja je za Klix.ba izjavila da je obaviještena o slučaju.

“Direktorica će kao poslodavac poduzeti sve mjere kako bi se proces rada nastavio odvijati. Zakon o radu, kolektivni ugovor i pravilnici o radu jasno nabrajaju šta sve predstavlja povredu radne dužnosti i sigurna sam da će škola provesti sve potrebne procedure kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta i zaštitio najbolji interes učenika“, kaže resorna ministrica.

Kako saznajemo, direktorica je odmah poduzela sve da se uposlenica koja se ponašala neprimjereno do daljnjeg udalji iz nastavnog procesa, barem u ovoj osnovnoj školi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79