Nastavnik-pedofil je dao otkaz, trebaju li i direktor škole i Saudin Sivro?

Nastavnik-pedofil je dao otkaz, trebaju li i direktor škole i Saudin Sivro?


SAMIR Alihodžić, presuđeni pedofil i sada već bivši nastavnik u Osnovnoj školi Grbavica 1 je večeras dao otkaz, a odmah poslije njegovog otkaza postavlja se pitanje da li isto trebaju uraditi i direktor škole Sedin Kamenjaš koji je vratio pedofila na posao i Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora KS Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.

Nastavnik-pedofil Samir Alihodžić dao otkaz!

Naime, glavni grad Bosne i Hercegovine zadnjih dana potresa skandal od kada je u javnost došla informacija da je presuđeni pedofil nastavnik u osnovnoj školi, reakcije su stizale jedna za drugom, od roditelja, političara, učenika koji su na svojoj koži osjetili šta je sve radio nastavnik-pedofil, ali nije reagovala država.

Oglasila se Emina, zaštićeni svjedok u tužbi protiv pedofila: “Povucite svoju djecu s časova tjelesnog odgoja. Provjerite kćerke kako su”

Država ga nije smjestila iza rešetaka, nego mu je još omogućila da plati zatvorsku kaznu i dana ne provede u zatvoru, ali i da nakon presude ponovo radi sa učenicima. I nakon što je javnost reagovala, sudovi opet nisu, a na kraju se Alihodžić odlučio sam povuči.

Iz Osnovne škole Grbavica 1 su se branili da “ne znaju” da je pedofil – pedofil, iako je javnost znala za presude, a Sivro je otišao korak dalje i stao u odbranu pedofila riječima kako je “omiljeni među učenicima”.

Sivro: Napravili ste pakao od života jednog nastavnika, on je omiljen među svojim učenicima

OŠ Grbavica 1: Nismo znali da je nastavnik osuđen zbog pedofilije

Škola, odnosno direktor je bio zakonski dužan dati otkaz presuđenom pedofilu, a nije, nego ga je pustio da ponovo predaje učenicima, a svako ko je podržao rad ovakvog u školi treba snositi odgovornost.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija