NATO ne planira ulaziti u Ukrajinu da konflikt ne bi eskalirao

 

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da NATO nema namjeru da ulazi u Ukrajinu ni kopnom ni u vazdušnom prostoru dok god traje ruska invazija na ovu državu.

On je u intervjuu za televiziju NBC ponovio svoju podršku Ukrajini i rekao da saveznici nastavljaju pružati napadnutoj državi pomoć u vidu vojne opreme, projektima i finansija.

“Moramo da shvatimo da je to žestok sukob. U isto vrijeme smo odgovorni da spriječimo da taj konflikt ne izmakne kontroli i još više eskalira, preraste u rat u Evropi sa učešćem NATO saveznika”, dodao je Stoltenberg.

On je naveo da Ukrajina pruža mnogo jači otpor nego što je to Rusija očekivala i da vjerovatno zbog toga Rusi slabo napreduju.

Istaknuo je da su Rusi pretrpjeli velike žrtve, više nego što su očekivali, međutim plaši ga to što dolazi novi val ruskih trupa preko Bjelorusije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79