Natprosječna toplina u BiH još par dana: Snijeg i minusi najavljeni ubrzo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu za period do 15. januara 2024. godine. Prvih petnaest dana nove godine karakterizirat će nestabilno vrijeme s povremenim i slabim padavinama.

Do 7. januara dominirat će kiša u većini područja, uz natprosječnu toplinu. Nakon toga slijedi prodor hladnije zračne mase, dovodeći do značajnije promjene temperaturnog režima. Kiša će preći u slabu susnježicu i snijeg od 8. januara, zadržavajući se do kraja prognoznog razdoblja.

Do 7. januara očekuju se temperature zraka iznad prosjeka, dok će od 8. januara do kraja prognoznog perioda vrijednosti temperatura biti u granicama uobičajenih za ovo doba godine.

Minimalne temperature kretat će se od -5 do 0 °C u Bosni i od 1 do 6 °C u Hercegovini, dok će maksimalne temperature biti do 5 °C u Bosni i do 9 °C u Hercegovini. Jutra će biti prohladna, a danju se očekuje blagi porast temperature.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79