Navijači Zrinjskog flašama i stolicama gađali albansku policiju, zaštitari tukli Mostarce dok leže na podu

Navijači Zrinjskog iz Mostara sukobili su se sinoć s policijskim snagama ispred stadiona “Air Albanija”, nakon završetka utakmice u okviru Konferencijske lige koju je prvak BiH igrao protiv Tirane.

Na snimkama koje je objavio Euronews Albania vidi se da navijači bacaju predmete poput stolica i staklenih flaša u pravcu policije. U međuvremenu, policija je upotrijebila suzavac da rastjera navijače.

Za sada nije poznat razlog koji je doveo do incidenata. Nekoliko navijača je nakon intervencije policije privedeno, a na stadionu je bilo oko 50 Ultrasa.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavili snimci nereda i privođenja navijača, ali i policijske brutalnosti.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavili snimci nereda i privođenja navijača. Također se na snimku vidi se i kako pripadnici osiguranja šutiraju nogom jednog navijača Zrinjskog dok on leži.

Na terenu je posla imale i ekipe hitne pomoći koje su pružile medicinsku njegu. Prema posljednjim informacijama, privedeno je 25 navijača Zrinjskog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79