Regija BiH Ne idu dok ih ne primi Novalić: Radnici Krivaje stigli u Sarajevo,...

Ne idu dok ih ne primi Novalić: Radnici Krivaje stigli u Sarajevo, zahtijevaju da im se uveže staž

Radnici Krivaje iz Zavidovića, koji godinama čekaju na rješavanje svojih problema, stigli su danas na proteste ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevo i kažu da će ostati pred ovom zgradom sve dok ih ne primi premijer Fadil Novalić.

Senad Šabić kaže da su obaviješteni da Vlada FBiH zasjeda u Mostaru, ali da će čekati premijera Novalića jer do sada što je obećao radnicima Krivaje, to je i ispunio.

Nisvet Muhić i Senad Šabić

– Sada očekujemo od premijera Novalića da ispuni obećanja sa prošlog sastanka sa radnicima Krivaje. Mi se nadamo da Vlada FBiH može riješiti naš problem i zato smo ovdje i došli. Naš problem sa uvezivanjem radnog staža traje od 2003. godine i mnogi radnici Krivaje ne mogu u zasluženu penziju. Radi se oko 500 do 600 radnika. Kada je u pitanju firma Mobel, tu povezivanje radnog staža očekuje oko 40 ljudi – kaže Šabić.

Ostavljeni smo na milost i nemilost ortačkoj grupi Krivaja Mobel, kaže Nisvet Muhić i dodaje:

– Mogu reći da se radi o kriminalcima, koji su postali vlasnici Krivaje Mobl, a nisu ništa uložili. Imamo dokaz da Razvojnoj banci FBiH nisu uplatili sedam miliona maraka, a iz Općine Zavidovići dobili su napismeno da mogu preuzeti Krivaju. Neka nam uplate radni staž, a oni neka rade s Krivajom šta hoće jer radnici umiru i ne dočekaju svoju penziju – poručuje Nisvet Muhić, radnik Krivaje Mobl.

Radnicima Krivaje godinama se obećava da će biti riješeni problemi u vezi s doprinosima za one koji su stekli uvjete za penziju i za više od 350 njih koji su na birou piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM