Ne nasjedajte: Agencija za bankarstvo FBiH upozorava o lažnim dokumentima

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) izdala je važno upozorenje o pojavi lažnih dokumenata koji se, kako navode, krivotvore u ime Agencije za bankarstvo FBiH.

“Imamo informacije o lažnim dokumentima koji se pojavljuju u javnosti, a navodno potiču od naše institucije. Oni se koriste u bankarskim i finansijskim transakcijama.”, upozoravaju iz FBA.

Također iz FBA dodaju: “Pozivamo građane, poslovne subjekte i relevantne institucije da budu oprezni i da pažljivo provjere autentičnost svih dokumenata koji se pripisuju Agenciji za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.”

Lažni dokumenti, kako dalje naglašavaju, sadrže izmišljene informacije, pečate i potpise koji nisu validni. Također, naglašavaju da FBA ne izdaje nikakve dokumente putem neprovjerenih kanala komunikacije.

“Svi zvanični dokumenti Agencije za bankarstvo FBiH izdaju se isključivo u fizičkom ili elektronskom obliku, putem zvaničnih adresa i kanala komunikacije Agencije. Ukoliko imate sumnje u vezi sa validnošću nekog dokumenta koji se tvrdi da je izdat od strane Agencije za bankarstvo FBiH, molimo vas da nas odmah kontaktirate putem naših zvaničnih kanala kako bismo mogli provesti detaljnu provjeru i reagirati u skladu s relevantnim okvirom”, naglašavaju iz ove agencije.

FBA preduzima sve potrebne korake kako bi zaštitila integritet svojih dokumenata i informacija te će poduzeti aktivnosti prema nadležnim organima kako bi identificirali i sankcionirali odgovorne za izradu i distribuciju lažnih dokumenata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79