Ne plašimo se prijetnji Schmidt-a zbog Dana Republike Srpske

 

Generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac kaže za ATV da prijetnje Kristijana Šmita zbog obilježavanja Dana Republike Srpske na plaše nikoga i kada bi se plašili ne bi ni bili na ovim pozicijama na kojima jesu.

“To je pokazatelj stalnog pritiska i poništavanja onoga što mi jesmo u Republici Srpskoj. 9. januar je Dan Republike i on će uvijek biti Dan Republike za građane Srpske i njene institucije uvijek. Odluka Ustavnog suda koja je stavila te odredbe van snage je čak gledala taj praznik sa vjerskog aspekta.

Ako uzmemo pravoslavni kalendar, malo ćemo naći dana koji se ne vežu za dan koji je posvećen nekom svecu. Vezivanje svega toga sa obilježavanjem dana Republike je politička stvar i pokušaj poništavanja srpskog identiteta na ovim prostorima. Republika Srpska je nastala u miru i to njih najviše i boli. Pokušavaju sve da nam ospore”, kaže Baštinac i poručuje:

Schmidt pozvao pripadnike MUP-a RS da reaguju zbog proslave 9. januara: To je krivično djelo

“Što se tiče nas koji učestvujemo u organizaciji obilježavanja Dana Republike, nemamo nikakav strah od njemačkog turiste koji može pokušati primjenom sile da nama zabrani ili da nas procesuira kao što svjedočimo kroz proces protiv Dodika.

Ne bojimo se. Da smo se plašili ne bi ni ulazili u ovu priču i ne bi bili na ovim pozicijama na kojima jesmo”, kaže Pajić Baštinac.

Ćosić Schmidtu: Slaviće se svakog dana, a posebno 9. januara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79