Nebojša Vukanović otkrio pozadinu jučerašnjeg sastanka u Laktašima: “Nema ništa od dogovora. Jasno je da žele spriječiti Schmidta da uvede skenere…”

Poslanik u narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović na svom blogu komentarisao je jučerašnji sastanak koji se održao u Bakincima između lidera koalicije na državnom nivou – Milorada Dodika, Dragana Čovića, Elmedina Konakovića, Nermina NIkšića i Edina Forte. Nikakav zvanični dokument ili saopštenje nije objavljeno nakon sastanka izuzev dva tvita Dragana Čovića i Milorada Dodika i nekoliko nezvaničnih informacija.

U svom tvitu Dodik je napisao da su stvoreni preduslovi za dogovor o izbornom zakonu tokom februara, što otvara sumnju da je posrijedi sabotiranje tehničkih izmjena izbornog zakona koje je pripremio visoki predstavnik. Upravo na to aludira narodni poslanik Nebojša Vukanović:

“Za one koji ne čitaju između redova treba ogoliti cilj i pozadinu sastanka iza zatvorenih vrata. Učesnicima sastanka ne odgovara uvođenje skenera i opreme koja bi ih dalje spriječila da kradu glasove, kao do sada, pa pokušavaju kupiti vrijeme a Dodik najavljuje dogovor u februaru.

Oni koji godinama ne mogu ništa da se dogovore i usvoje izmjene ključnih zakona, kakav je Izborni zakon, sada će tobože da se nešto dogovore za mjesec dana? Jasno je da žele spriječiti Schmidta da uvede skenere, kako je najavio, obećavajući da će sami to da urade, pa će to odlagati mjesecima, možda nešto i usvojiti u prvom čitanju u Predstavničkom domu BiH, a onda čekati da prođe vrijeme do aprila, kad će biti nemoguće da se uvedu skeneri jer neće biti vremena za obuku, tehničke pripreme, a vlastodršci će moći da pokradu još jedne izbore”, poručio je Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79