Nedim Sladić najavio obilne padavina u BiH

Podsjećamo, i iz Agencije za vodno područje rijeke Save pozvali su na oprez stanovništvo koje živi na područjima uz rijeke na područjima USK, KS, TK i ZDK

Bh. meteorolog Nedim Sladić danas je na Facebooku prognozirao kakvo nas vrijeme očekuje za vikend.

Prema Sladiću, obilne padavine će pogoditi veliki dio Bosne i Hercegovine.

– Mlazna struja na 200 hPa + akumulirane padavine do ponedjeljka, 26.09.2023. godine. Obilnije padavine širom Balkana tokom predstojećeg vikenda zbog izraženijeg utjecaja sistema niskog pritiska u Đenovi i tzv. upper forcing koja povlači mlazni tok prema jugu Mediterana.

Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope u jugozapadnoj visinskoj struji.

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini – napisao je Sladić.

Podsjećamo, i iz Agencije za vodno područje rijeke Save pozvali su na oprez stanovništvo koje živi na područjima uz rijeke na područjima USK, KS, TK i ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79