Nedjelja u 12:30 sati: U Sarajevu protesti podrške Palestincima

U nedjelju će u Sarajevu biti održani protesti podrške palestinskom narodu u organizaciji International organisation for development. Kako nam je kazala jedna od organizatorica skupa Safija Tadefi u 12:30 sati će biti organizovana mirna šetnja koja će se kretati od Sebilja do ARIA Centra.

“Cilj ovog događaja je podizanje svijesti o teškim humanitarnim uslovima sa kojima se suočavaju ljudi u Palestini i odavanje počasti onima koji su izgubili živote ispunjavajući svoju dužnost”, kazala je ona.

Organizatori su poručili onima koji se žele pridružiti da sa sobom ponesu zastave, transparente i druga obilježja. U Sarajevu su već održana dva velika protesta podrške Palestincima koji ginu u Gazi, a nekoliko puta je održan manji mirni protest ispred međunarodnih institucija. Protesti su održavani i u drugim gradovima BiH, kao i drugi načini podrške poput humanitarnih bazara za Palestince.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79