Nekad se tu skupljala ‘sarajevska krema’, a Ćelo Bajramović pominjao se kao jedan od vlasnika

Nekad se tu skupljala ‘sarajevska krema’, a Ćelo Bajramović pominjao se kao jedan od vlasnika


Smještena uz glavnu gradsku saobraćajnicu, kod mosta Ćumurija, ovo nekad popularno okupljalište godinama predstavlja pravo ruglo u centru Sarajeva, ali to bi se uskoro moglo promijeniti

Estrada, jedna od kultnih sarajevskih kafana u kojoj se prije rata, ali i u prvim postratnim godinama, okupljala “gradska krema”, već dugo tužno i ružno zjapi u centru grada i nimalo ne podsjeća na ono što je nekad bila.

Starije Sarajlije pamte je kao mjesto u kojem se, između ostalog, rađala pop kultura, koja i dan danas žive u sjećanjima brojnih građana.

Smještena uz glavnu gradsku saobraćajnicu, kod mosta Ćumurija, ovo nekad popularno okupljalište godinama predstavlja pravo ruglo u centru Sarajeva, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, u planu je izgradnja novog objekta sa posve novom namjenom, a realizuje ga arhitektonski StudioArh koji uveliko radi na pripremanju dokumentacije i potrebnih dozvola za izgradnju hotela koji bi se također zvao Estrada.

Na stranici Studija može se pronaći tek nekoliko šturih informacija, da će se hotel prostirati na 1.100 kvadrata te da je u pitanju privatni investitor, a više fotografija kako bi trebao izgledati možete pogledati ovdje.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija