Neko pokušao likvidirati Amira Pašića Faću u Sarajevu

Amir Pašić Faćo, 52-godišnjak koji je godinama punio stupce rubrike Crna hronika, ponovo se našao u centru pažnje. Tokom današnjeg dana nepoznata osoba pokušala ga je likvidirati u Sarajevu saznaje Crna-Hronika.

Sve se dogodiilo oko 21:30 ispred stambene zgrade u kojoj boravi ovaj nekadašnji kriminalac a sada poznati TikToker.

Na lice mjesta je odmah upućena sarajevska policija.

Inače, Pašić je od ranije poznat organima gonjenja, a u posljednje vrijeme često se može vidjeti na TikToku gdje vodi “verbalne ratove”. Ovo nije prvi pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće u Sarajevu.

Pogledajte Faćinu ispovijest za portal Crna-Hronika.

Inače, Pašić je odranije poznat po kriminalnim aktivnostima i duže od 20 godina važi za osobu blisku ljudima iz kriminalnog miljea, čiji je i sam bio član, što često na snimcima koje objavljuje na internetu i ističe. Već i prije rata učestvovao je u nekoliko pucnjava u kojima je dva puta bio ranjen, a tokom rata kao borac Armije RBiH tri puta. Poslije rata održavao je bliske odnose sa Taibom Torlakovićem (ubijen 2004), Ramizom Delalićem Ćelom (ubijen 2007) i Ismetom Bajramovićem Ćelom (izvršio samoubistvo 2008). U sukob sa Muhamedom Alijem Gašijem i Naserom Keljmendijem je ušao 2000-ih.

Hapšen je 2007. godine nakon što je u Radićevoj ulici, u centru Sarajeva, nakon kraće svađe pucajući iz pištolja ranio Kenana Katicu. Taj obračun desio se samo dva dana nakon što je Pašić napustio bolnicu, gdje se liječio nakon što ga je u Ulici Bazardžani na Baščaršiji pokušao ubiti Lirim Bitići iz Srbije, koji je bio osumnjičen za ubistvo Ramiza Delalića. Sud ga je 2009. osudio za krivično djelo razbojništvo i laka tjelesna povreda i to na tri godine i dva mjeseca. Utvrđeno je da je Pašić Alenu Grbi prvo oteo oko 900 KM, te ga nakon toga ranio hicem iz pištolja.

2007-te godine su pokušali likvidirati Faću u poznatom sarajevskom lokalu.

Tada su prvo krenuli na mene. Znali su da izlazim u Haciendu i tamo su me vrebali. Tri noći prije mog ranjavanja taj Albanac oko pola dvanaest ušao je u Haciendu s rukama u džepovima. Tu smo bili sami Kršo, ja i momak iz obezbjeđenja. Neko tom Albancu reče da je zatvoreno, ali on prođe pored njih, stane pred mene i gleda me. Ja trznem rukom za pas, kao da ću izvući pištolj, mada sam tad bio bez oružja, a on se okrene, izvuče mobitel i ode. Odmah sam nazvao Ramiza, da pregledamo okolinu. Ramiz je došao ali nikog nismo našli. Nakon tri dana, dovezao sam se autom, i čim sam izašao iz vozila, čujem tri pucnja. Jedan od njih me pogodio u grudi, metak je prošao par milimetara od srca. To je bilo naručeno ubistvo”, prisjetio se Pašić.

U posljednje vrijeme poznat je po TikTok objavama, gdje nerijetko upućuje prijetnje mnogim osobama i dogovara međusobne obračune. Često je ulazio u sukobe sa Elvisom Keljmendijem, za kojeg tvrdi da stoji iza likvidacije njegovog prijatelja Ramiza Delalića Ćele, za čije ubistvo nikada niko nije odgovarao.

Također hapšen je zbog prijetnji sudiji Općinskog suda u Sarajevu,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79