Nekom Mehta, nekom Knindža: Velikan nakon 30 godina opet u Sarajevu, Banja Luka zna i za bolje

Nekom Mehta, nekom Knindža: Velikan nakon 30 godina opet u Sarajevu, Banja Luka zna i za bolje


Gotovo isto vrijeme u drugom najvećem gradu u BiH Banja Luci najveći medijski događaj je koncert folk-pjevača Baje Malog Knindže u školskom dvorištu, nakon čije najave su bijesni roditelji pocijepali plakate.

S druge strane, dirigent svjetskog glasa, Zubin Mehta, vraća se u Sarajevo 30 godina nakon što je dirigirao koncert u srušenoj Vijećnici pod granatama.

Koncert nazvan “Sad je Drugačije” obilježava 100. koncertnu sezonu Sarajevske filharmonije, a Zubin Mehta će dirigirati zajedno s renomiranom sarajevskom filharmonijom.

Direktor filharmonije, Vedran Tuce, ističe emotivnu simboliku Mehtinog povratka te naglašava značaj ovog događaja za kulturu u Bosni i Hercegovini. Koncert će se održati 13. jula, a solistkinja će biti Violeta Smailović Huart. Izvest će se djela Čajkovskog – violinski koncert i 5. simfonija.

Zubin Mehta, koji će održati koncert bez honorara, još jednom se vraća Sarajevu kako bi odao počast gradu koji je podnio teret rata. Ova iznimna kulturna manifestacija pokazuje snagu umjetnosti u prevazilaženju teških vremena i promicanju pozitivnih promjena.

Sarajevska filharmonija, koja je već započela sezonu pod dirigentskom palicom Rikarda Mutija, spektakularno će završiti svoju 100. sezonu surađujući s jednim od najvećih dirigenata svijeta, Zubinom Mehtom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija