Nelegalna trgovina razotkrivena: Carina zaustavila švercera na putu do pijace

Ovlašteni carinski službenici obavili su kontrolu na tržnici, koja je rezultirala otkrićem nelegalne trgovine duhanom.

Naime, carinski službenici su primijetili dvije neidentificirane osobe kako stoje uz otvoreni prtljažnik osobnog vozila hrvatskih registarskih sa vidno ispunjenim dvjema putnim torbama, kartonskom kutijom i crnom PVC vrećom. Osnovana sumnja da se u tim predmetima nalaze trošarinski proizvodi namijenjeni daljnjoj prodaji na tržnici navela je carinske službenike na izvođenje pregleda.

Pregled je otkrio veću količinu nelegalnih proizvoda – ukupno 22,90 kilograma duhana i 9800 komada cigareta bez duhanskih markica.

Osumnjičeni su od strane Službe za mobilne jedinice Zagreb prepoznati kao potencijalni počinitelji kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. stavak 1. Kaznenog zakona.

U skladu s time, protiv njih će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kao mjera osiguranja naplate trošarine, u skladu s člankom 122. Zakona o trošarinama, privremeno je oduzeto vozilo osumnjičenih. Nadležnom carinskom uredu bit će dostavljen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu oko 7.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79