Nema čega nema: Carinici zaplijenili obuću, okvirove za naočale, parfeme

FOTO: UPRAVA CARINA REPUBLIKE SRBIJE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

 

Carinici su u prethodnom periodu otkrili i spriječili dva pokušaja krijumčarenja različite robe, jedan koji se desio u Subotici, gdje su zaplijenjena 124 parfema i 444 para obuće i drugi koji se desio na graničnom prelazu Gradina, gdje je zaplijenjeno skoro 1.400 okvira naočara za vid.

Kako je danas saopštila Uprava carina, carinici su, vršeći 1. marta kontrolu magacina jedne kurirske službe u Subotici, pronašli originalne parfeme i obuću bez ikakve prateće dokumentacije i zaplijenili ukupno 124 parfema, kao i 372 para muške i 72 para ženske obuće bez ikakvih oznaka.

Slučaj je otkriven zahvaljujući carinskoj kontroli magacina u kome su bile uskladištene pošiljke spremne za dalji transport i isporuku unutar zemlje, a kontrolom je utvrđeno da se radi o stranoj robi bez dokaza o porijeklu i plaćenim uvoznim dažbinama.,

Kada je riječ o slučaju koji se desio 25. februara na prelazu Gradina, tada je spriječeno krijumčarenje gotovo 1400 okvira za dioptrijske naočare, kada je na red za kontrolu pristigao ”bmw” stranih registarskih oznaka, kojim su dvojica stranih državljana putovala iz Bugarske ka Mađarskoj.

Kako se navodi u saopštenju, iako su putnici izjavili da sa sobom nose samo lične stvari, carinici su u gepeku automobila i na zadnjem sjedištu zatekli pregršt kutija punih okvira za dioptrijske naočare, za koje se potom kao vlasnik prijavio 48-godišnji suvozač.

Riječ je o ukupno 1392 okvira za naočare za vid, čija je vrijednost procijenjena na nešto više od 1,4 miliona dinara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79