Nema radnika ni za autopraonice: “Dajem platu od 1.200 KM + topli i bakšiš da pere auta”

Nema radnika ni za autopraonice: “Dajem platu od 1.200 KM + topli i bakšiš da pere auta”


Autopraonice širom Sarajeva suočavaju se s ozbiljnim nedostatkom radne snage, što je rezultiralo produženim čekanjima za usluge i smanjenjem kapaciteta poslovanja. Vlasnici autopraonica izražavaju zabrinutost zbog poteškoća u pronalasku kvalificiranih radnika, što direktno utiče na kvalitet usluge i zadovoljstvo klijenata.

“Situacija je postala kritična. Uprkos brojnim oglasima i pokušajima da privučemo radnike, jednostavno ne možemo naći dovoljno ljudi koji su spremni raditi,” rekao je, vlasnik jedne od autopraonica u centru Sarajeva.

Kako bi se izborili s ovim izazovom, vlasnici autopraonica razmatraju različite strategije. Neki planiraju povećati plaće i poboljšati radne uslove kako bi privukli i zadržali radnike, dok drugi razmišljaju o uvođenju automatiziranih sistema za pranje automobila kako bi smanjili potrebu za manuelnim radom.

“Evo ja dajem platu od 1.200 KM, topli obrok i bakšiš i nedjelja slobodna samo da nađem dobro radnika. Realno za pranje automobila ovo je vrhunska plata.” – izjavio je vlasnik autopraonice na Skenderiji i ostavio broj za kontakt zainteresiranim radnicima.

Nalazimo se na Skenderiji u ulici Terezije. Ako neko od vaših čitatelja treba posao, i hoće da radi, neka nas nazove na broj 033 204 815 ili neka dođu lično kod nas u prodavnicu, svaki dan osim nedjelje jer je nedjelja svima slobodna” – izjavio je vlasnik autopraonice Tamek and Sons za portal Crna-Hronika.

U Sarajevu sve teže pronaći poštenog i jeftinog majstora za krećenje

Dok se ne pronađe dugoročno rješenje, stanovnici Sarajeva će morati biti strpljivi i planirati unaprijed kada je riječ o uslugama autopraonica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija