Nema službenih informacija o potencijalno opasnom bezalkoholnom piću

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine izdala je službeno saopćenje u vezi s potencijalno opasnim bezalkoholnim pićem koje je izazvalo zabrinutost u Republici Hrvatskoj. Agencija tvrdi da za sada nema službenih informacija o distribuciji ovog pića na bosanskohercegovačko tržište.

Društvenim mrežama u međuvremenu kolaju brojne poruke u kojima se tvrdi da su se nekoliko osoba otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima, te su im pružene medicinske intervencije.

Izvjesno je da se u porukama spominje Coca-Cola, a kompanija je potvrdila da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem.

U njihovom saopćenju istaknuto je da su otvoreni za saradnju s nadležnim tijelima i izrazili su duboku zabrinutost za osobu koja je bila uključena u incident.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, objavila je Coca-Cola u Hrvatskoj.

Policija je obavijestila nadležno državno tužilaštvo i Državni inspektorat o dosadašnjim saznanjima i nastavlja istraživanje ovog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79