Nemar ili namjerno sramoćenje: Bojan Vujić na Ambasadi u SAD drži poderanu zastavu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je pozvao ambasadore BiH, a koje je on imenovao, i koji dolaze iz manjeg bh. entiteta da 11. jula ne spuštaju zastave BiH na pola koplja povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

Jedan od onih koji je najavio kako će ga poslušati je ambasador Bojan Vujić. O njegovom odnosu prema državi najbolje govori izgled zastave koja se nalazi na Ambasadi BiH u SAD. Vujić se potrudio da dodatno sroza imidž države od koje prima platu, pa je tako zastava na Ambasadi BiH u SAD poderana i prljava i takva stoji već mjesecima.

Podsjećamo, Dodik u pismu upućenom ambasadorima traži da ne postupe po najavljenoj instrukciji Ministarstva vanjskih poslova BiH. On je naglasio da njegova instrukcija ostaje na snazi do daljnjeg i primjenjuje se na sve eventualne instrukcije MVP.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79