Nemiri u Beogradu: Demonstranti u jurišu na Skupštinu, jedan muškarac uboden nožem

Nemiri u Beogradu: Demonstranti u jurišu na Skupštinu, jedan muškarac uboden nožem


Četvrti dan zaredom održavaju se demonstracije u Beogradu, ali i u više drugih gradova u Srbiji, uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi na javnim mjestima, prenosi „Blic“. Nezadovoljni političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji, građani su izašli na ulice Beograda, Novog Sada, Valjeva, Niša, Leskovca, Pirota, Vranja, Užica….

Ponovo su zabilježeni neredi u Beogradu, gdje su, kako prenosi Nova.rs, demonstranti oborili ogradu ispred Skupštine i jedan grupa je već na stepenicama Parlamenta. Policija, a ni osiguranje ne reagiraju, navodi isti izvor.

Prethodno je jedan muškarac uboden nožem. Pripadnici policije su uhapsili Z. O. (47) zbog sumnje da je ispred zgrade Skupštine Srbije nakon svađe nožem zadao ubod u predjelu desne noge 32-godišnjaku.

Također, na stepenice Skupštine maskirane osobe su bacale topovske udare i druga pirotehnička sredstva. „Blic“ javlja da je zabilježena i tuča između pripadnika desničarskih grupa “Levijatan” i “Obraz”.

U Užicu su privedene tri osobe osumnjičene da su gađale prostorije Gradskog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija