Nepoznate osobe bacile eksplozivnu napravu na policijsku stanicu

 

Nepoznate osobe bacile su oko 2.20 sati eksplozivnu napravu na policijsku jedinicu koja se nalazi u Centru za tehnički pregled vozila u Ulici Ive Lole Ribara u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, saopćila je policija Kosova.

Policija sumnja da je riječ o šok bombi.

Nadležna policija i pripadnici Tehničkog kriminaliteta obavili su uviđaj.

Slučaj je okarakteriziran kao “Napad na službenu osobu”, a kako navode iz policije, u toku je intenzivna istraga slučaja.

“Kosovska policija, bez obzira na ovakva djela pojedinaca ili određenih kriminalnih skupina, ostaje predana provedbi zakonskih zadaća i ovlasti s ciljem održavanja reda, garantovanja sigurnosti građana bez razlike, kao i hapšenja i privođenja pred sud. nadležnim tijelima u što kraćem roku pronađu osumnjičene osobe koje su umiješane u ovakve slučajeve”, saopćili su iz policije.

Ovaj incident dolazi nakon što je u manje od sedam dana zapaljeno 10 osobnih automobila, od kojih je većina RKS registarskih oznaka u privatnom vlasništvu u sve četiri općine na sjeveru Kosova, od kojih su posljednja tri jučer bila u Leposaviću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79