Nepravomoćno osuđen Travničanin za silovanje tri maloljetnice

Općinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, oglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od deset, jedanaest i dvanaest godina, koje se dogodilo u augustu protekle godine na području travničke općine.

Sudija za maloljetnike S.V.K. je šesnaestogodišnjaka iz Travnika, oglasila krivim za tri krivična djela silovanja ( od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od osam godina.

Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinioce krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu Prijedlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju.

Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod “Orašje”.

Važno je istaknuti da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet mjeseci.

Općinski sud Travnik


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79