Nepravomoćno osuđeni policajci koji nisu spriječili pokušaj ubistva na benzinskoj pumpi

Službenici Policijske stanice Centar PU Tuzla, Adnan Mustedanagić i Denis Mešeljić, nepravomoćno su u Općinskom sudu Tuzla osuđeni na osam mjeseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi.

Policajci Smajil Terzić i Želimir Gavrilović osuđeni su na godinu dana zatvora, uslovno tri godine, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje dokazivanja.

Pomenuti policajci propustili su spriječili pokušaj ubistva na jednoj benzinskoj pumpi u Tuzli. Naime, kada su napadači nasrnuli na jednu osobu, koristeći pajsere i palice, policajci su se odvezli sa benzinske pumpe.

Kompletan incident zabilježile su nadzorne kamere, a Kantonalno tužilaštvo TK je podiglo optužnicu. Nije poznato da li će se odbrana ili Tužilaštvo TK žaliti na presudu Općinskog suda.

Pomenuti policajci su suspendovani do okončanja krivičnog postupka prenosi Tuzlapress.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79