Nerazjašnjena smrt desetogodišnjeg Aleksandra Kovača u Bijeljini pokreće istragu

Tragična smrt desetogodišnjeg Aleksandra Kovača, koji je preminuo nakon višednevne hospitalizacije u bijeljinskoj bolnici, otvorila je pitanja o okolnostima njegove smrti. Iako su okolnosti još uvijek nerazjašnjene, nadležne vlasti su reagovale formiranjem predmeta i disciplinskim postupkom protiv određenih ljekara.

Dječakov put prema smrti započeo je kada je 26. augusta 2023. godine hospitalizovan zbog jake glavobolje u Dječijem odjeljenju JZU Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini. Nažalost, tri dana kasnije, dječak je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS), a okolnosti njegove smrti su ostale nerazjašnjene.

Roditelji Aleksandra Kovača, Danijela Ognjenović Kovač i Dario Kovač, izrazili su duboko ogorčenje i sumnju da je smrt njihovog sina posljedica nemara ljekara u bijeljinskoj bolnici. Oni tvrde da je dječak došao u bolnicu na nogama, ali da se njegovo stanje naglo pogoršalo tokom boravka u bolnici.

Menadžment Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini izdao je izjavu podrške radu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i izrazio je uvjerenje da će se slučaj detaljno istražiti. Direktor bolnice, Zlatko Maksimović, najavio je disciplinski postupak protiv dva ljekara, doktorke Branke Gavrić i doktora Bojana Gajića, zbog proceduralnih grešaka koje su se utvrdile.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini preuzelo je istragu i formiralo predmet kako bi rasvijetlilo okolnosti smrti Aleksandra Kovača. Roditelji dječaka su izrazili nadu da će istina biti otkrivena i da će odgovorni za smrt njihovog sina biti privedeni pravdi.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju, Ivka Džuveleković, iz bolnice “Sveti vračevi” Bijeljina, izjavila je da je dječak primljen sa glavoboljom i povraćanjem, te da su tokom njegovog boravka u bolnici obavljene određene laboratorijske analize i konsultativni pregledi u skladu sa kliničkom slikom djeteta. Stanje dječaka se naglo pogoršalo, što je rezultiralo njegovim transportom u UKC RS, gdje je preminuo.

Ovaj slučaj ostaje pod pažnjom javnosti i nadležnih organa dok se istraga nastavlja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti desetogodišnjeg Aleksandra Kovača. Roditelji traže pravdu za svog sina, dok bolnica preduzima korake kako bi osigurala da se slučaj pažljivo istraži i da odgovorni za eventualne greške budu sankcionisani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79