Nermin Nikšić: Dobio sam informaciju da je FBiH platila Srbiji za isporuku vakcina!

Predsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić iznio je na današnjoj sjednici informacije koje je dobio od “ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova” u vezi vakcinacije građana FBiH u Srbiji.

“Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku vakcina. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama. To je bio razlog zašto vakcine nisu bile dostavljene, a naravno da se novac nije mogao vratiti u budžet, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući navodno besplatno vakcinisanje u Republici Srbiji”, ustvrdio je Nikšić.

Zamolio je predsjedavajućeg VM BiH i Ministarstvo vanjskih poslovoa da ispitaju ove navode i o tome izvjeste njega i Parlament Bosne i Hercegovine.

“Ništa me više ne može iznenaditi kada su u pitanju naše vlasti. Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je ovo što sam rekao i inforacmija koju sam dobio tačna, onda je to još jedan dokaz licemjerstva naše vlasti i otvara pitanje krivične odgovornosti onih koji su eventualno učestvovali u ovom djelu”, kazao je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79