Nermina Džuzdanović: “Najviše boli nepravda i svi pokušaji Harisovih roditelja da bude oslobođen”

Nermina Džuzdanović: “Najviše boli nepravda i svi pokušaji Harisovih roditelja da bude oslobođen”


Dana 24.01.2024. godine u 11 h pred Vrhovnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine održana je sjednica Vijeća na kojoj se raspravljalo po žalbama stranaka u postupku izjavljenih na prvostepenu presudu kojom je optuženi Haračić (Hajrudin) Haris proglašen krivim za kvalifikovani oblik ubistva i pokušaja ubistva koje se desilo u noći 23. decembar 2020. godine na području Općine Teočak piše Crna-Hronika.

Za portal Crna-Hronika govorila je kćerka nastradalih roditelja Nermina koja kaže da nepravda najviše boli.

“Ovo što me najviše boli u ovom procestu jeste nepravda kao i odgovornost Harisovih roditelja i njihovi svi pokušaji da optuženi bude oslobođen kazne za ovakav strašan i monstruozan zločin” – izjavila je Nermina Džuzdanović za portal Crna-Hronika.

– Ostajem kod svoje žalbe i tražim maksimalnu kaznu za ovaj jedan monstrozni zločin. Da ovaj zločin koji se desio u jednom malom mjestu bude pouka svim ostalim bez obzira o čijem se djetetu radi, da postoji kazna i da neko mora platiti za to sve – kazala je Nermina Džuzdanović.

Sramotna izjava oca Harisa Haračića: “On je ustvari nastojao da pruži pomoć žrtvama”

– Tražim od vas kao Sudskog vijeća da se stavi tačka na ovaj predmet i da se potvrdi presuda koja je izrečena od strane Kantonalnog suda Tuzla s tim da se izmijeni kazna i dosudi maksimalna kazna da ovo bude nauk budućima koji bi možda učinili ovakvo djelo. Svako ko je punoljetan, treba da odgovara za počinjeno krivično djelo – kazao je Nermin Džuzdanović.

Podsjećamo supružnici Džuzdanović su u ovom napadu zadobili 54 ubodne rane po cijelom tijelu kao i brojne druge povrede.

Od posljedica povređivanja sedamdesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC -u u Tuzli nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povređen, dvije sedmice nakon toga također preminuo.

Sudski proces je trajao više od dvije godnine i Kantonalni sud u Tuzli je 14. juna 2023. godine optuženom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30. godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija