Nešić napao Biseru Turković: “Vi ste svojim bezobrazlukom nedorasli hrabrosti heroja u bijelim mantilima

“Najoštrije osuđujem pokušaj ministarke spoljnih poslova Bisere Turković da znak solidarnosti Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića politizuje na prizeman način”, izjavio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

“Gospođo Turković, u situaciji u kojoj Vama kao ministarki spoljnih poslova vakcine donira komšijska država, majka svim Srbima koji žive u BiH, pristojnost nalaže da se zahvalite, a ako za to ne znate da ono bar ćutite”, ističe Nešić i dodaje:

“Šokiran sam Vašim nepoznavanjem činjenica o vakcini koja je danas donirana svim građanima Bosne i Hercegovine. Izjavili ste da je vakcina namjenjena građanima trećeg svijeta!

Osim što kao ministarka spoljnih poslova vrijeđate suverene države Vi niste informisani da je vakcina koju je predsjednik Vučić donio odobrena od strane Evropske agencije za lijekove, Svjetske zdravstvene organizacije, da se primjenjuje u Francuskoj, Kanadi, Novom Zelandu, Južnoj Koreji a da se u NJemačkoj razmatra da je primaju i stariji od 65 godina.”

Za naše medicinske radnike gest predsjednika Vučića, kaže Nešić, predstavlja spas.

“Vi ste svojim bezobrazlukom nedorasli hrabrosti heroja u bjelim mantilima a ovom izjavom nanijeli ste ogormnu štetu ugledu Bosne i Hercegovine”, naglasio je Nešić, piše TVBN.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79